Skal espressokopper vaskes i hånden eller med maskine?

Skal espressokopper vasken i hånden eller med maskine? Må bestemte skåle vaskes i opvaskemaskinen? Sådanne spørgsmål kommer ofte op, når man pludselig skal vaske noget op, som man sjældent bruger. Sådanne spørgsmål kommer også op, når man skal vaske op i en anderledes opvaskemaskine, end man sædvanligvis er vant til. Her under kan du få hjælp til, hvad man egentlig kan vaske op i de forskellige opvaskemaskiner. Du kan også få hjælp til at finde en ny opvaskemaskine, hvis du har brug for det.

Hvad du kan vaske op i en opvaskemaskine

Rigtig mange vælger at proppe stort set alt i opvaskemaskinen uanset materiale, program og maskine. Det kan hurtigt være en stor fejl, hvis du ikke vil have ødelagt hverken dine ting eller din opvaskemaskine. Der er nemlig nogle ting, der bedre kan tåle det end andet. Eksempelvis har træ ikke så godt af at komme i opvaskemaskinen, så du er nødsaget til at vaske det op i hånden. Der er også nogle programmer, der er lavet til nogle former for materialer, som i værste tilfælde kan ødelægge andre skrøbeligere materialer. Selve opvaskemaskinen spiller også ind. Hvis du har en ny opvaskemaskine, kan den vaske de fleste materialer på nogle bestemte programmer. De ældre opvaskemaskiner kan derimod ikke vaske så meget forskelligt, da de som regel ikke har så mange forskellige programmer at vælge mellem.

Hvordan du finder en god opvaskemaskine

Kunne du godt tænke dig at undgå helt at skulle vaske noget op i hånden? Så bør du anskaffe dig en ny opvaskemaskine, der er designet med en masse forskellige programmer. Her kan du vælge at tage et kig på en forbrugertest af opvaskemaskiner, så du får en bedre idé om selve maskinen og dens anbefalinger, inden du vælger at købe.